Arjan van Roode                         update     20-04-2008


Hallo Jan,

Vandaag heb ik een paar foto's van mijn cabrio geschoten. De eerste drie foto's zijn van de bijeenkomst met de RX-7 club te Vlijmen.Zelf ben ik al jaren besmet met het rotatie virus. In 1989 heb ik m'n eerste 1984 RX-7 SDX aangeschaft. Met deze wagen ben ik de eerste jaren naar m'n werk gegaan. Hierdoor heeft het plaatwerk wel op z'n donder gekregen. Daarnaast heeft deze wagen een nieuwe motor (door Ger van Rootselaar) erin gekregen. In 1999 heb ik deze wagen ingeruild. De garage heeft de wagen opgeknapt. Hij wist dat er een zeer goede motor inzit. De wagen is enige jaren opgeslagen geweest. Sinds kort is deze wagen weer gekeurd! Bijna 25 jaar oud. Als je hem tegenkomt, het kenteken is LD-01-VN. Een paar jaar geen rotatie meer gehad totdat ik bij Pim van der Burgt in 2003 een RX-7 Turbo II zag staan. Met nog geen 50 duizend op de teller! Eigenlijk kwam mijn vader bij Pim leren stoelen uit een RX-7 FD in zijn MX-3 laten zetten. Dit had ik met mijn MX-3 een paar jaar daarvoor al bij Pim laten doen. Vroeg naar Veldhoven gegaan en door allerlei zaken was Pim om 18:30 klaar. Ik had op een aanhanger wel een RX-7 zien staan. Deze had schade en de kleur was erg verlopen. Toen Pim vertelde dat er weinig km gereden had en dit een 200 pk versie was, stond ik om 18:30 uur met Pim te onderhandelen over het opknappen van deze auto. En gekocht.

Met mijn auto's zit ik al een paar jaar voor onderhoud bij Kees Hoebeke. Toen hij vorig jaar de Eunos Cosmo 20B te koop had staan kon ik deze wagen niet laten staan. Dit is een zeer luxe wagen. Erg rustig, zelfs als je de turbo's laat spreken. Een zachte fluittoon is hoorbaar. Een zaligheid om mee te rijden.  Ik heb er zelfs een website voor gemaakt. www.eunoscosmoclub.nl
 

Op de site van Kees Hoebeke stond al langere tijd een tweetal cabrio's te koop. Één voor onderdelen en de ander kwam uit Engeland. Deze laatste heb ik gekocht. Met daarbij de gehele historie van onderhoud/upgrade van de auto. Kees vertelde me dat ondanks de 114.000 miles er net een gereviseerde motor in zit. En dat is duidelijk te merken (met de stage 1 boost upgrade en uitlaat). Op vrijdag 11 april heb ik de auto kunnen ophalen en zondag 13 april met deze auto naar het RX-7 treffen in Vlijmen gereden. Helaas kon de kap niet open vanwege een stevige verkoudheid/griep (met daarbij een kuurtje van de dokter). Dus vandaag maar met de kap omlaag. Wat een genot! Dit is werkelijk een heel andere ervaring dan met de RX-7 Turbo II coupé. Een aanrader!! Mocht je een treffen (Rilland?) willen organiseren, dan zal ik zeker proberen aanwezig te zijn!

Foto's:  hierop zie je mijn vader en ik met de twee RX-7's (zwart+wit) te Vlijmen

- ook te Vlijmen

- te kamp Vught


Zondag 20 april 2008


Met vriendelijke groet,

Arjan van Roode.