Jan Kees van der Hiele       NL                                                                                     update: 23-03-2008

   
  Fantastische auto
Zelf heb ik ook een RX-7 cabrio die ik al op de site ben tegengekomen. Ik vind het ook een fantastische auto en elke keer weer een kick om mee te rijden.Ja, ik vind de cabrio ook echt heel bijzonder. Het is ook het type waar ik met m'n 1 meter 96 het best in kan zitten. Voor de cabrio heb ik een FB gehad die ik helemaal gerestaureerd heb, ook een leuke auto maar het open rijden heeft toch iets.Een FD kan ik mijn lange benen niet goed in kwijt.
  • Ook is hij voorzien van een nieuwe, stoffen kap en zijn alle deukjes er uit gehaald door een kunstenaar van DLT.
     
  • Zelf heb ik daarna het lakwerk en de velgen gepolijst en van een flinke laag Maguiars voorzien.
  Aanpassingen
Ik heb de mijne nu drie jaar en heb 'm toen via Pim van der Burgt gekocht die hem in bemiddeling had staan. De motor was slecht (waterseal defect) en hij was niet zo netjes. Ik heb de motor laten reviseren met nieuwe housings, kamers, 1 nieuwe rotor en natuurlijk alle seals en pakkingen vernieuwd. De velgen zijn van Racing Hart in 17" en zijn achter breder dan voor. Persoonlijk vind ik dat, in combinatie met de gepolijste velgrand en spacers, erg mooi staan.  Ik heb aan de voorkant een originele turbo 2 lip gemonteerd en originele turbo 2 side skirts.

De uitlaat (y-pijp en achterdempers) heb ik vervangen voor 'n Racing Beat Cat Back systeem. Erg mooi spul. Ook is de pre-kat er van tussen. Die bleek een heel eind verstopt te zitten. Er zit nu dus nog één kat onder. Het is een 200 pk turbo 2, maar ik denk dat met de aanpassing in de uitlaat hij ongeveer 210 pk levert. Verder is ie standaard en dat laat ik zo. Ik zie heel vaak dat rotatiemotoren kapot gaan doordat ze getuned worden.
Duitse import
Van origine komt de mijne ook uit Duitsland en is in 1997 in Nederland geïmporteerd. Hij is van 1991. Ik rij er alleen in de zomer mee en op dit moment is hij geschorst. Zodra het weer wat beter wordt gaat ie weer in de vaart. In ieder geval vóór de clubdag van 13 april.

Jullie hebben mooie cabrio's, ik heb me op het clubforum van de RX-7 club al verbaasd over de mooie originele staat van de witte cabrio.

 
Rilland cabriodorp
Bij ons in het dorp (Rilland, waar ook Hoebeke zit) zijn nu drie cabrio's en ik heb begrepen dat er een vierde bijkomt. Vorig jaar hebben we een cabrio fotoshoot gedaan. De foto's die ik gemaakt heb staan al op jouw site zag ik.
 
Kijk ook eens op mijn site http://home.hetnet.nl/~cjvanderhiele , er staan foto's op van mijn cabrio kort nadat ik hem gekocht had maar ook van mijn FB hoe die eruit zag na de restauratie.
 

Vriendelijke groeten, Jan Kees van der Hiele

 
 
   
 
 
 
 
 

BACK